ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Λογοθεραπεία - Λογοθεραπευτές, Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές

Κατηγορίες

1) Αρκαδίας 16 Α (2ος όροφος) Περιστέρι, ΤΚ: 12132, Περιστέρι

Διεύθυνση

2) Αγίας Βαρβάρας 34, Παλαιό Φάληρο

Διεύθυνση

2105786387, 2105732433, 2105777616, 2109838810

Τηλέφωνο

2105786387, 2109838841

Fax

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

Πρότυπο αναπτυξιολογικό κέντρο Παιδί & Οικογένεια.
 

Το πρότυπο αναπτυξιακό κέντρο Παιδί και Οικογενεία στο Περιστέρι ειδικεύεται στην λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, ειδική διαπαιδαγώγηση, παιδοψυχιατρική εξέταση & συμβουλευτική γονέων.
 

Μέσω της λογοθεραπείας προλαμβάνουμε και θεραπεύουμε διαταραχές της επικοινωνίας, του λόγου και της ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες.

Η ειδική διαπαιδαγώγηση στόχο έχει την πρόληψη, αξιολόγηση και αντιμετώπιση μαθησιακών διαταραχών. Οι μαθησιακές διαταραχές μπορεί να είναι ειδικές  ή να εμφανίζονται στα πλαίσια Διαταραχών της Επικοινωνίας και του Λόγου, Νοητικής Υστέρησης ή Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας.

 
Μέσω της παιδοψυχιατρικής γίνεται διάγνωση και θεραπεία αναπτυξιακών και ψυχολογικών διαταραχών της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Ο παιδοψυχίατρος αξιολογεί την κατάσταση και οδηγείται στη διάγνωση διαταραχών ανάπτυξης, συμπεριφοράς ή συναισθήματος οι οποίες είναι ενοχλητικές για την ποιότητα της ζωής του ιδίου και του περιβάλλοντός του.
 
Ενδείξεις για παιδοψυχιατρική εξέταση είναι όταν το παιδί καθυστερεί να μιλήσει, τα συμπτώματα άγχους, επιθετικότητας, οι έμμονες σκέψεις, οι δυσκολίες χρήσης κοινωνικών κανόνων, η απόσυρση, η έντονη θλίψη,  οι φοβίες, οι αυτοτραυματισμοί. κλπ.
 

Μέσω της συμβουλευτικής αποκαθίσταται η ψυχική υγεία του ανθρώπου. Η συμβουλευτική γονέων στοχεύει στη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του παιδιού.
 
 

 

 

 


Photo Gallery

Σχόλια

comments powered by Disqus

Εξυπηρετεί:

ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, Νομός Αττικής

Βρείτε μας και εδώ