Δρ. ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞ. ΜΑΡΚΑΤΗΣ M.D, PhD Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Δρ. ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞ. ΜΑΡΚΑΤΗΣ M.D, PhD Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγγειοχειρουργοί, Χειρουργοί, Αγγειολόγοι

Κατηγορίες

Θερμοπυλών 5 (2ος όροφος, πλησίον Μετρό Αγ. Αντωνίου & Περιστερίου), ΤΚ: 12134, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Διεύθυνση

2105773902

Τηλέφωνο

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

8

χρόνια

σε λειτουργία

Αγγειοχειρουργός.
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Αγγειοχειρουργός Μαρκάτης Φώτης είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την βασική του εκπαίδευση στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό νοσοκομείο υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη, μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιου της Μασσαλίας στη Γαλλία στο νοσοκομείο Saint-Joseph, στην κλινική θώρακος – καρδιάς και μεγάλων αγγείων όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής.

Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύθηκε σε Υβριδικές τεχνικές αποκατάστασης πολύπλοκων ανευρυσμάτων και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων της αορτής, καθώς και σε Ενδοαγγειακές τεχνικές όλων των παθήσεων των αγγείων. Οι Ενδοαγγειακές τεχνικές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αγγειοχειρουργικής και της σύγχρονης Ιατρικής πρακτικής αφού ανήκουν στις ελάχιστα επεμβατικές Χειρουργικές τεχνικές (Minimally Invasive Procedures), περιορίζοντας σημαντικά τη νοσηρότητα και θνητότητα των ασθενών σε σύγκριση με τις ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Παράλληλα αντιμετωπίζει και θεραπεύει όλη τη γκάμα των Αρτηριακών και Φλεβικών παθήσεων, όπως Ανευρύσματα κοιλιακής ή θωρακοκοιλιακής αορτής, Στενώσεις Καρωτίδων, Ισχαιμίες των κάτω άκρων, αντιμετώπιση Διαβητικού ποδιού, Διενέργεια Προσπελάσεων σε Νεφροπαθείς ασθενείς με σκοπό την Αιμοκάθαρση, καθώς και αντιμετώπιση των Φλεβικών παθήσεων με τη χρήση Laser ablation ή RF ablation σε κιρσούς κάτω άκρων και σύγχρονων θεραπειών ευρυαγγειών και φλεβίτη μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου Ιατρείο Φλεβικών παθήσεων το οποίο λειτουργεί.
 

Ο Ιατρός κατέχει τη θέση του Διευθυντού στο Νοσοκομείο Metropolitan όπου και εργάζεται με την ομάδα του από τον Ιούνιο του 2016. Στο Νοσοκομείο ασκεί όλη τη γκάμα της Αγγειοχειρουργικής και όλων των επεμβάσεων πού αναφέρονται στο βιογραφικό του και επίσης είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος ενός σύγχρονου, πολυδύναμου Ιατρείου Διαβητικού ποδιού του οποίου ηγείται και το οποίο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον ένατο του 2016. Το ιατρείο του διαβητικού ποδιού προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 και παρουσιάζουν προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω των προβλημάτων διαβητικής αρτηριοπάθειας που οι ασθενείς αυτοί μπορούν να εμφανίσουν. Το ιατρείο του διαβητικού ποδιού λειτουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan κάθε Δευτέρα μεσημέρι από τι 14:30 έως τις 17:00. Στο ιατρείο συμμετέχει ομάδα ιατρών και λοιπών ειδικοτήτων, οι οποίοι στελεχώνουν το Ιατρείο του Διαβητικού ποδιού και όλοι μαζί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Διαβητικό ασθενή.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΦΩΤΙΟΣ Α. ΜΑΡΚΑΤΗΣ
ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


Προσωπικά Στοιχεία
        
        Φώτιος Α. Μαρκάτης
        Θερμοπυλών 5, Περιστέρι, 2ος όροφος
        Αθήνα, Ελλάδα
        Τ.Κ.: 12134
        Τηλέφωνο: 2105773902
        Κινητό: 6932613348
        Οικογενειακή Κατάσταση:     Έγγαμος
        Ημερομηνία Γέννησης:    14/11/1974

 

Ξένες Γλώσσες

        Αγγλικά και Γαλλικά


Εκπαίδευση


7/2010-7/2011  Μετεκπαίδευση 1 έτους στο πανεπιστήμιο της Μασσαλίας σε υβριδικές και ενδαγγειακές τεχνικές αποκατάστασης αγγειακών παθήσεων και παθήσεων της Θωρακοκοιλιακής αορτής, καθώς και σε ενδαγγειακές τεχνικές.

6/2010  Απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας «ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ»

7/2008  Δίπλωμα Διδακτορικής Διατριβής με τον τίτλο: “Μελέτη των μεταλλοπρωτεϊνασών (MMP-9) κατά τη διάρκεια ενδαγειακής αποκατάστασης των ανευρισμάτων της κοιλιακής αορτής” με το βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ»

2005 Δίπλωμα «Basic Surgical Skills»  (τα μαθήματα έλαβαν χώρα στην Αθήνα), από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών, Ηνωμένου Βασιλείου.

2000 Δίπλωμα ATLS

1999 Αποφοίτηση από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με τον βαθμό: «Λίαν Καλώς»

1993- 1999  Φοίτηση στην Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών


Ερευνητικό Έργο

2003- 2008    Διδακτορική Διατριβή: “Μελέτη των μεταλλοπρωτεϊνασών (ΜΜΡ-9), κατά τη διάρκεια της ενδαγγειακής αποκατάστασης των ανευρισμάτων της κοιλιακής αορτής.”

 

Προϋπηρεσία

1/9/2011-12/2013    Έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης (ΕΛΚΕ) στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών («ΑΤΤΙΚΟ» νοσοκομείο), υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κου Λιάπη Χρ. Εκπαιδευτής στο διακρατικό Μεταπτυχιακό Ενδαγγειακών Τεχνικών της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής


7/2010-7/2011    Μετεκπαίδευση (Fellowship training) στην κλινική Θώρακος-Καρδιάς- Μεγάλων αγγείων, στο νοσοκομείο Saint-Joseph στη Μασσαλία (Γαλλία) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Patrice Bergeron. Η χρηματοδότηση της μετεκπαίδευσης  έγινε από υποτροφία από την ESVS (European Society of Vascular Surgery). Συμμετοχή στο τακτικό πρόγραμμα χειρουργείων και ενδοαγγειακών επεμβάσεων και δραστηριοτήτων της κλινικής.

 

4/2006 – 4/2010  Ειδίκευση στην Αγγειοχειρουργική στην 1η Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

2/2004- 12/2005 Ειδίκευση στην Γενική Χειρουργική στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

3/2003- 2/2004  Ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική και μεταμόσχευση νεφρού στο τμήμα «Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων νεφρού» του Λαϊκού Νοσοκομείου.

 

5/2002- 2/2003  Έμμισθη Εργασία σε ιδιωτική κλινική στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας (κατά τη διάρκεια αναμονής για έναρξη ειδικότητας). Κλινικό έργο στο τμήμα και συμμετοχή στο πρόγραμμα των τακτικών εφημεριών.

 

6/2001- 11/2002 Εργασία στο Χειρουργικό Τμήμα Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας.

 

1/2000 – 1/2001 Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Μοναστηρακίου, ΚΥ Ναυπάκτου για χρονικό διάστημα.

 

10/1999- 1/2000 Τρίμηνη άσκηση στα πλαίσια της Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Π.Γ.Ν. Χατζηκώστα, Μεσολόγγι.


Photo Gallery

Ωράριο:

Τετάρτη: -

Παρασκευή: -

Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Εξυπηρετεί:

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χώρος Parking:

Ναι

Wifi:

Ναι

Βρείτε μας και εδώ