Χαλάνδρι

Το Χαλάνδρι είναι δήμος του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, το Χαλάνδρι έχει πληθυσμό 74.192 κατοίκους. Το Χαλάνδρι συνορεύει με το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, το Νέο Ψυχικό, την Αγία Παρασκευή, και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Στην αρχαιότητα το Χαλάνδρι αποτελούσε τον αρχαίο Αθηναϊκό Δήμο Φλύας, τόπο καταγωγής του Ευριπίδη. Σήμερα τα διοικητικά όρια του δήμου εκτείνονται από την ομώνυμη ρεματιά μέχρι και τους πρόποδες του πεντελικού όρους.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Χαλανδρίου είναι το άρτιο ρυμοτομικό του σχέδιο, οι πεζόδρομοι & οι ποδηλατοδρομοί του καθώς και η παράδοση των κατοίκων του στο εμπόριο.

Στο Χαλάνδρι θα βρεις πολλά εμπορικά καταστήματα και αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες επιχειρήσεις. Στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως & την Κηφισίας έχουν έδρα οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες.

Το Χαλάνδρι περιβάλλεται από τις δύο κυριότερες λεωφόρους που παρέχουν πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, τις λεωφόρους Κηφισίας & Μεσογείων. Εντός των διοικητικών ορίων του δήμου λειτουργούν οι σταθμοί μετρό Χαλάνδρι & Δουκίσσης Πλακεντίας, όπως επίσης και οι σταθμοί του προαστιακού Πεντέλης & Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ένας από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχει η Αθήνα, είναι η Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου. Στη Ρεματιά Χαλανδρίου βρίσκεται και το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται θεατρικές & μουσικές παραστάσεις.

 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

Χάρτης

Βρείτε μας και εδώ