Πετρούπολη

Η Πετρούπολη είναι δήμος του Δυτικού Τομέα Αθηνών στην Περιφέρεια Αττικής. Η Πετρούπολη συνορεύει με το Ίλιον και το Περιστέρι, ενώ πίσω από το Ποικίλο Όρος βρίσκονται τα Άνω Λιόσια και η Ελευσίνα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η Πετρούπολη έχει πληθυσμό 58.979 κατοίκους  με πυκνότητα της τάξεως των 8.940 κατοίκων ανά τ.χμ.

Έχουν αναπτυχθεί δύο θεωρίες σχετικά με την ετυμολογία της ονομασίας της Πετρούπολης.
Σύμφωνα με την πρώτη, η πόλη πήρε το όνομα της από το υπέδαφος της περιοχής που είναι πετρώδες και στο παρελθόν λειτουργούσαν αρκετά λατομεία (νταμάρια).

Η επικρατέστερη όμως θεωρία είναι ότι ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Πέτρου Α. Γιάνναρου, ιδρυτή της αθηναϊκής εφημερίδας «Εσπερινή». Μέσω της εφημερίδας δίνονταν κουπόνια για την απόκτηση οικοπέδων στην περιοχή.

Σήμερα στην Πετρούπολη θα βρείτε υποκαταστήματα τραπεζών, εμπορικά καταστήματα, μεγάλα super markets & πολλές καφετέριες, bar & εστιατόρια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του δήμου Πετρούπολης είναι η άριστη ρυμοτομία του.

Σύμφωνα με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) ο Δήμος Πετρούπολης είναι ο πιο ανεπτυγμένος δήμος της δυτικής Αθήνας.

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στα πλαίσια του οποίου διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α. δρώμενα.

 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

Χάρτης

Βρείτε μας και εδώ