Μαρούσι

Το Μαρούσι είναι η έδρα του Δήμου Αμαρουσίου και ανήκει στο Βορείου Τομέα Αθηνών, του λεκανοπεδίου Αττικής. Η έκταση του είναι 13 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 72.333 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Το Μαρούσι στην αρχαιότητα είχε ιστορική έδρα το Άθμονο, έναν εκ των δώδεκα δήμων που είχε ιδρύσει ο βασιλιάς Κέκροπας για να προστατέψει την Αθήνα από τις επιδρομές των βαρβάρων.

Το Μαρούσι φημίζεται για την έφεση των κατοίκων του στις κεραμικές τέχνες, τα ωραία νεοκλασικά του και για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1986 και τη νίκη του διακεκριμένου Μαρουσιώτη κανατά αθλητή Σπύρου Λούη.

Η οικονομική δραστηριότητα του Αμαρουσίου στηρίζεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών όπως της υγείας, των τηλεπικοινωνιών, του χρηματοπιστωτικού τομέα και του εμπορίου λιανικής (Mall, Golden Hall, Avenue).

Στο Μαρούσι λειτουργούν μεγάλα νοσοκομεία (Υγεία, Μητέρα, Ιατρικό Κέντρο), υπουργεία καθώς και εταιρίες τηλεφωνίας και το μεγαλύτερο μέρος τεχνικών εταιριών. Αυτός είναι ο λόγος  που καθιστούν το Μαρούσι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εργασίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

 

 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

Χάρτης

Βρείτε μας και εδώ