Ίλιον

Το Ίλιον είναι δήμος του Δυτικού τομέα Αθηνών. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 84.793 κατοίκων & πυκνότητα της τάξεως των 8.970 ατόμων ανά τ.χμ.

Η πόλη από τον Σεπτέμβριο του 1994 απανέκτησε επίσημα το όνομα Ίλιον, αφού έως τότε έφερε το όνομα Νέα Λιόσια.

Το Ίλιον βρίσκεται 8 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας και γειτνιάζει ανατολικά και βόρεια με το δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, νότια με το δήμο Περιστερίου και  δυτικά με το δήμο Πετρούπολης. Δήμαρχος του Ιλίου είναι από το 2007 ο Νίκος Ζενέτος.

Το Ίλιον παρουσίασε αλματώδη αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι ένα από τους δήμους που δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60.

Η οικονομική δραστηριότητα του Ιλίου έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Ανάπτυξη παρουσιάζουν κυρίως οι τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου, με μικρού μεγέθους βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Ο Δήμος Ιλίου έχοντας ολοκληρώσει βασικές υποδοχές στους τομείς της καθαριότητας, του πράσινου, του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στους τομείς του Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κοινωνικής Μέριμνας, αποτελεί σήμερα ένα σύγχρονο Δήμο της Δυτικής Αθήνας.

Ο Δήμος Ιλίου διαθέτει ποδηλατόδρομο, όπως οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, και σε συνδυασμό με τα μεγάλα πεζοδρόμια και τους χώρους πρασίνου, δημιουργούν μία υπέροχη διαδρομή.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου, έχει έκταση 1.150 στρεμμάτων και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Αθήνας.

 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

Χάρτης

Βρείτε μας και εδώ