Επιλέξτε μια περιοχή
ΕΛΕΑΝΑ Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΕΛΕΑΝΑ Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Σεξολόγοι, Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Κατηγορίες

Αγ. Κωνσταντίνου 40 (Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, 1ος όροφος, γραφ. Α.65), ΤΚ: 15124, Μαρούσι

Διεύθυνση

2111845467

Τηλέφωνο

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια - Σεξολόγος.

Κλινική Θεραπεύτρια Σεξουαλικών Διαταραχών.
Πτυχιούχος Ψυχολογίας, ΜΑ.

 

Η ΕΛΕΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ είναι Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια και κλινική θεραπεύτρια σεξουαλικών διαταραχών, πτυχιούχος Ψυχολογίας με Μεταπτυχιακό τίτλο. Έχει  ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και κλινική εκπαίδευση στην σεξολογία και την θεραπεία των σεξουαλικών διαταραχών. Παράλληλα έχει εξειδικευτεί στην υποστήριξη ασθενών με σεξουαλικές δυσλειτουργίες όπως στην έρευνα και τη μελέτη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

 

Η πρακτική και η περεταίρω εκπαίδευση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό είχε ως αντικείμενο τη μελέτη των σεξουαλικών προσανατολισμών, των παραφιλιών (διαστροφών) και του συνδρόμου Διαφυλικότητας. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει περιστατικά ανδρικής σεξουαλικής δυσλειτουργίας (στυτικής δυσλειτουργίας, διαταραχών εκσπερμάτισης κ.α.), γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας (συνδρόμου υποτονικής επιθυμίας, οργασμικής διαταραχής κ.α.), σεξουαλικής αποστροφής, παραφιλιών (ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία σε άτομα με παραφιλική συμπεριφορά, κ.α.).

 

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο της και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες της Ελλάδας (ΕΑΕ, ΑΝΔΡΥΠΟ, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ψυχιατρική κλινική Νοσοκομείου Αεροπορίας κ.α) και του εξωτερικού (ΑΜΑ κ.α.), με θεματολογία όπως "Το σεξ μετά το τραύμα της κακοποίησης", "Σύνδρομο Διαφυλικότητας: Η ψυχική αποκατάσταση μετά την χειρουργική", "Στυτική Δυσλειτουργία και Καταθλιπτική Συμπτωματολογία", "Ο ρόλος της Γυναικείας Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας στην δημιουργία της Ανδρικής Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας", "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση: Πότε μιλάμε στο παιδί μας για το σεξ", "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση: Η σεξουαλικότητα του παιδιού-του έφηβου-του ενήλικα",  "Η Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης", Σωματοδυσμορφική διαταραχή γεννητικών οργάνων κ.α.

 

Είναι μέλος:
 

  • Του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (APA)
  • Της Ευρωπαικής Εταιρίας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM)
  • Της Παγκόσμιας Νευροψυχαναλυτικής Εταιρείας (NPSA)
  • Του Λακανικού Πεδίου του Φόρουμ Αθηνών (EFPCL)

Photo Gallery

Video Gallery


Εξυπηρετεί:

Νομός Αττικής

Βρείτε μας και εδώ