Επιλέξτε μια περιοχή
ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Κατηγορίες

Ανδρούτσου 13 & Θέμιδος, ΤΚ: 15124, Μαρούσι

Διεύθυνση

2106120337

Τηλέφωνο

6973887644

Κινητό

E-mail

Λίγα Λόγια

Είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως  επαγγέλματος  Ψυχολόγου. Εξειδικεύτηκε στην συστημική - οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, όπου  πρόεδρος είναι η Χάρις Κατάκη (2006-2010). Συχρόνως, μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχοπαθολογία Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (2009-2010). 

Παράλληλα έχει εξειδίκευση στην συστημική – οικογενειακή θεραπεία στην Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ). Από το 2006 ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου σε πλαίσια ψυχικής υγείας. Στα πλαίσια της επαγγελματικής της επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων  που άπτονται του τομέα της ψυχικής υγείας και της συστημικής θεραπείας. Από τον Οκτώβριο του 2017 εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.


Η συστημική ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που ξεκίνησε ως θεραπεία οικογένειας, έπειτα εφαρμόστηκε σε ζευγάρια και μετέπειτα σε  άτομα. Εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση κάθε είδους ψυχολογικών δυσκολιών για το άτομο (άγχος, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα κ.λ.π.) ή  θέματα που αφορούν στις σχέσεις ενός ζευγαριού ή μιας οικογένειας.


Η προσέγγιση αυτή δίνει μεγάλη έμφαση στις σχέσεις, στην επικοινωνία, στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, στην οργάνωση  και λειτουργία της.


Το σύμπτωμα που φέρει το άτομο θεωρείται αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του όλου οικογενειακού συστήματος στο οποίο ανήκει.


Στην οικογενειακή θεραπεία δε δίνεται τόση σημασία στο σύμπτωμα, αλλά στις διεργασίες μέσα στην οικογένεια που καθιστούν απαραίτητη την παρουσία του. Ο θεραπευτής αντιμετωπίζει ολόκληρο το πλαίσιο στο οποίο ανήκει το άτομο με το σύμπτωμα.


Η θεραπεία για ένα  οικογενειακό θέμα μπορεί να γίνει είτε με όλη την οικογένεια είτε με ένα ή περισσότερα μέλη, τα οποία επιθυμούν να έρθουν σε θεραπευτική συνεδρία.
 

Η συστημική θεραπεία έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συμβάλλει σε  αλλαγές στην οικογένεια χωρίς την απαραίτητη παρεύρεση όλων των μελών σε θεραπεία. Η αλλαγή σε ένα μέλος του οικογενειακού συστήματος μπορεί να φέρει αλλαγές σε όλο το οικογενειακό σύστημα.


Αξίζει να σημειωθεί πως η συστημική θεραπεία  μπορεί σύντομα το πολύ μέσα σε δέκα συνεδρίες να συντελέσει στην ικανοποίηση του αρχικού αιτήματος του ατόμου.

 


Photo Gallery

Σχόλια

comments powered by Disqus

Εξυπηρετεί:

Νομός Αττικής

Βρείτε μας και εδώ