Επιλέξτε μια περιοχή
ΕΣΤΙΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

ΕΣΤΙΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Οίκοι Ευγηρίας - Γηροκομεία

Κατηγορίες

Αγ. Ανάργυροι 1, ΤΚ: 15124, Μαρούσι

Διεύθυνση

2108023972, 2108020537

Τηλέφωνο

Website

Λίγα Λόγια

Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων & ατόμων με αναπηρία.
 

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ΕΣΤΙΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια στο Μαρούσι, σε διώροφο γωνιακό κτήριο 700 τ.μ. με περιμετρικό κήπο 200 m2 , πράσινο.
 

Όλα τα δωμάτια, δίκλινα και τρίκλινα, είναι ευάερα, ευήλια με μεγάλες μπαλκονόπορτας που οδηγούν σε ενιαίες μεγάλες βεράντες. Η διακόσμηση των δωματίων αντιγράφει οικείο οικογενειακό περιβάλλον. Μόνον τα κρεβάτια είναι νοσοκομειακού τύπου, με πολλές θέσεις ανάκλισης κινούμενα με ηλεκτρικά μοτέρ και χειριστήριο. Τα δωμάτια κλιματίζονται με 3 τρόπους (ανεμιστήρες οροφής-κλιματιστικά & καλοριφέρ). Το χειμώνα το καλοριφέρ λειτουργεί όλο το 24ωρο & παρέχει ταυτόχρονα ζεστό νερό για τη χρήση των τροφίμων.
 

Συνθήκες ασφάλειας περιβάλλουν όλους τους θαλάμους (ανιχνευτές πυρκαγιάς - σύστημα πυρόσβεσης - διπλά τζάμια & μονώσεις - φωτισμός νυχτός & ατομικός-κουδούνια επικοινωνίας με το κέντρο-κιγκλιδώματα προστατευτικά στα κρεβάτια και τα μπαλκόνια. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι άνετοι και επιτρέπουν στους ενοίκους με τη βοήθεια κινητής τραπεζοτουαλέτας να συντρώγουν με άτομα της αρεσκείας τους σε θέσεις κατ’ επιλογήν στις τραπεζαρίες ή στον χώρο τους.


Το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό αποτελείται από γιατρό με 2 ειδικότητες (παθολογία -πνευμονολογία) με καθημερινή παρουσία (όχι απλά επίσκεψη) & διευθύντρια φυσιοθεραπεύτρια. Συνεργάτες ιατροί όλων των ειδικοτήτων, συνήθως νευρολόγοι, ψυχολόγοι και φυσιοθεραπευτές ασχολούνται κατά περίπτωση. Με τη συνδρομή του ιερού ναού των Αγ. Αναργύρων, εκτελούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα των τροφίμων με συνέπεια.
 

Όλο το προσωπικό έχει αυστηρές αρμοδιότητες ανάλογα με την ειδικότητα. Τα γεύματα, 3 στο σύνολο, παρασκευάζονται στο μαγειρείο της εστίας και καταναλώνονται αυθημερόν. Δεν χρησιμοποιούμε τροφοδοσία catering.

Υπάρχει εξοπλισμός μικρής ιδιωτικής κλινικής – φαρμακείο και νοσηλευτική φροντίδα όλο το 24ωρο.


Το κέντρο μπορεί να νοσηλεύσει:
 

  • άτομα μεγάλης ηλικίας χωρίς προβλήματα
  • άτομα με παθολογία σχετιζόμενη με το γήρας (άνοια – εγκεφαλικά – παραλύσεις –κατάγματα - διαταραχές συμπεριφοράς & κίνησης)
  • Περιστατικά μη σχετιζόμενα με το γήρας, που έχουν ανάγκη ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, ανάρρωσης, αποκατάστασης κ.λπ.


Οι μεταφορές σε νοσοκομεία γίνονται μόνον εάν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του τροφίμου & δεν μπορεί να καλυφθεί η νοσηλεία του από τις δυνατότητες της μονάδας.

 


Photo Gallery

Σχόλια

comments powered by Disqus

Εξυπηρετεί:

Νομός Αττικής

Βρείτε μας και εδώ