ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

2102442622

Τηλέφωνο

Πάρνηθος 87 & Σπετσών, ΤΚ: 13674, Αχαρνές

Διεύθυνση

E-mail

Λίγα Λόγια

Είναι κέντρο Ανάπτυξης παιδιού & οικογένειας.

Υπηρεσίες: Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία – Ειδική Αγωγή – Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική.

 
Το Κέντρο Γραμμές Έκφρασης είναι ένα σύγχρονο κέντρο διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής με εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα όλων των ειδικοτήτων: Λογοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Ειδικών παιδαγωγών, Σχολικών & Κλινικών Ψυχολόγων.
 

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κατόπιν ραντεβού.


Τι είναι ΔΕΠ-Υ

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι μία διαταραχή που συνήθως πρωτοεμφανίζεται στην νηπιακή ηλικία μεταξύ 3-5 ετών. Μερικά παιδιά αναπτύσσουν αυτά τα χαρακτηριστικά συμπτώματα αργότερα και συγκεκριμένα κατά την έναρξη του δημοτικού σχολείου. Η κατάσταση αυτή παραμένει και κατά την εφηβεία ενώ μερικές φορές συνοδεύει το άτομο και την ενήλικη ζωή. Η ΔΕΠ-Υ είναι μια χρόνια διαταραχή που δεν θεραπεύεται τελείως, αλλά το άτομο μαθαίνει να την διαχειρίζεται.
 

Η ΔΕΠ-Υ χαρακτηρίζεται από τρία βασικά συμπτώματα:
 

  • Απροσεξία
  • Υπερκινητικότητα
  • Παρορμητικότητα
     

Πώς αντιμετωπίζεται η ΔΕΠ-Υ
 

Στις Γραμμές Έκφρασης η αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ χρήζει πολυεπίπεδης θεραπευτικής παρέμβασης και εμπλέκει πολλούς ειδικούς. Η καλή πρόγνωση της ΔΕΠ-Υ εξαρτάται από την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της κα την πρώιμη παρέμβαση σε πολύ μικρή ηλικία. Η σωστή αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ προϋποθέτει:
 

  • Ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ ώστε να αναγνωριστεί η αδυναμία του παιδιού να ελέγξει τη συμπεριφορά του
  • Ατομική θεραπεία του παιδιού με συμπεριφοριστικές παρεμβάσεις και τεχνικές θετικής ενίσχυσης.
  • Ειδική αγωγή για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών του.
  • Συνεργασία με το σχολείο για την πρόληψη και διαχείριση της συμπεριφοράς και της σχολικής υποεπίδοσης με την χρήση  κατάλληλων στρατηγικών και την ταυτόχρονη παροχή εξωτερικών ενισχυτών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.
  • Συμβουλευτική γονέων. Ο ρόλος των γονέων είναι καθοριστικός στην επιτυχία των προγραμμάτων παρέμβασης.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις και ως μέρος της θεραπευτικής παρέμβασης χορηγείται φαρμακευτική αγωγή εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.

 


Photo Gallery

Σχόλια

Βρείτε μας και εδώ